Merkez Demokrat Parti

A
B
Yeni Konu
  • Yazar
    Yazılar
  • Meral Akşener başkanlığında kurulacak olan, yeni parti hakkında ki düşünceleriniz nelerdir? Türkçüler olarak yeni oluşumda yer almalı mıyız? 

    Meral Akşener in Türkçülükle alakası yoktur Türkçü de değildir koltuk savaşına girip pes ettiği parti de Atsız Hocayı satan Alparslan Türkeş in kurduğu MHP ümmetçi siyasal islamcıdan başka bişey değildir Meral Akşener bu partiden ayrılmadır AKP ve DYP gibi partiler ve siyasi misyonlarla iş birliği de tarihteki yerini korumaktadır . Başka bir şey Türkçüler siyaseti izler takip eder yorumlarını ve eleştirileriyle dik duruşlu yapılarıyla doğru ve haklı muhalefetlerini yapar ama siyasetin kahpe dünyasına girmez . Partinin adı Merkez Demokrat olacaksa Türkçüyü geçtim herhangi bir Türk Milliyetçisi Alperen veya Ülkücü bu partiyi desteklermi Allah aşkına ? Merkezin kelime anlamını biliyosunuz değilmi ? Bu parti bu isimle Türkçülük gütmeyi bırak orta sınıf bir Türk Milliyetçiliği bile yapamaz . MHP1969 da nası partimizin tabanı zaten milliyetçi biraz daha büyüyelim İslamı siyasete alet edelim dediyse bunlarda güya ülkücü kurucularla oy alabilmek için hümanist ve kucaklıyıcılık yapacaklardır .Bunlar merkezle hdp den bile oy almayı amacladıkları belli sağdan soldan oy toplamak için kurulan bir partinin boyunduruğuna Türkçüler hiç bir zaman girmemelidir .Türkçü bir partidir diye HEPAR a da Türkçüler katılmaktadırlar HEPAR yönetimi Türkçü olup olmadıklarını hiç bir zaman açıklamadıkları gibi 3 Mayısları kutlayıp 29 Ekimlerde Nazım Hikmetov yoldaşın şiirleriyle kutlamaktadırlar Nazmın ne oldugunu bilenler vicdanları el veriyosa devam etsinler İkincisi adında Eşitlik gecen bir partiyle Türkçülerin hiç isi olmaz bu da sırf oy alabilmek için yapılan bir ayak oyunundan baska bisey degildir .

    Türkçülük bir ülkü, siyaset ise iktidara geçme taktiğidir. Bu sebeple bir ana inanç ve ana düşünce olan ülkü asla değişmediği halde siyaset yani taktik her zaman değişir.

    İnsanlar iktidara geçmek için partiler kurarak çalışırlar. îktidara geçmek oy kazanmakla mümkün olduğu için oy sahiplerinin fikrini ve gönlünü almaya uğraşırlar. Bunu sağlamak için taviz verirler; propaganda yaparlar; kendilerini beğendirmeye çabalayıp bol bol da yalan söylerler. Hatta rakiplerine iftira attıkları da olur.

    Bu, bütün dünyada böyledir. Bizde “İttihat ve Terakki”, “Hürriyet ve İtilaf” partileri arasındaki iğrenç ve ahlaksızca mücadeleyi bir tarafa alıp Cumhuriyet çağına, onun da Halk Partisi ile Demokrat Parti arasındaki savaş zamanına göz attığımız zaman karşılaştığımız manzara şudur:

    İktidar, iktidarda kalmak için haksızlıklar yapmış, muhalefet bundan şikayet etmiştir. Sonra, Muhalefet iktidara geçince aynı haksızlıkları kendi yapmaya başlamış, bu sefer evvelce haksızlık edenler aynı haksızlığa uğrayınca feryadı göğe yükseltmişlerdir.

    Partilerde ülkü yoktur İktidara geçmek veya orada kalmak için en aşırı tavizlerden çekinmezler. Demokrat Parti”nin iktidara geçince Türkçe ezanı yine Arapçalaştırması samimî kanaatinden değil, oy toplamak kaygısındandır. Aşırı Kemalist olan ve dinle ilgisi bulunmayan Celal Bayar”ın bunu isteyerek yaptığı veya yaptırdığı söylenemez. Bununla ileriki seçimleri teminata almak istemiş ve almıştır.

    Sade dinsiz değil, aynı zamanda Tanrısız bir rejim olan komünizm ise İkinci Cihan Savaşında Almanlar karşısında tutunabilmek için dinden yardım beklemiş, Sovyetler Birliği”nin Hıristiyan ve Müslüman vatandaşları için kiliseler ve camiler açılıp dinî liderler seçilmiştir.

    Türkçülük, Türk milliyetçiliğidir ama her milliyetçi Türk, Türkçü değildir. Milliyetçilik pek umumî bir deyimdir. Her normal insan az çok milliyetçidir. Türkiye”nin bütünlüğü ve emniyeti üzerinde duygulu olup Türk milletine bağlı kalmak şüphesiz milliyetçiliktir. Fakat böyle milliyetçiler arasında Dış Türkler”le hiç ilgilenmeyen, hatta onların varlığından habersiz olan, siyasî sınırlar dışında Türk ülkeleri olduğunu bilmeyen, tutsak bir Türk ülkesinin kurtarılması için göze alınacak savaşı istilacılık sayan nice insanlar vardır.

    Türkçüler bugünlük ancak Türkçü karakteri olan partileri tutarlar. Türkçülükten sapan veya taviz veren hiçbir parti Türkçülerce tutulmaz, tutulamaz. Türkçülüğün ne olduğu açık, seçik ortada bulunduğu için bugünkü tutumları ile hiçbir parti Türkçü değildir.

    Aslında beynelmilelci olan sosyalizmin Türkiye”deki mümessilleri de milliyetçi olduklarını söylerler. Hatta Orta Asya”daki atalarımızla ilgimizi inkar edip bu topraklar üzerinde Hititler”den başlayarak üstüste yığılmış olan etnik döküntülerinin karması olduğumuzu ileri sürenler de milliyetçilik davasındadır.

    Komünistlikten hüküm giymiş olanlar, Türk milliyetçiliğinin kökünü kazımak için kampanya açmış olan partiler, Islam beynelmilelciliği davası güdenler de hep milliyetçi olduklarını söylerler.

    Türkçülük bu türlü eksik ve yanlış milliyetçiliklerin hepsini reddeder. Türkçüler için İzmir”i kurtarmak üzere yapılan savaşla Kıbrıs”ı kurtarmak için yapılacak savaşlar arasında hiçbir fark yoktur. Çünkü Türk milleti bir bütün olduğu için Türkçülük ancak ve yalnız. bütün Türkleri içine alan bir milliyetçilik davasını ülkü edinir. Türkler ise Türk soyundan gelenlerle Türk soyundan gelmişler kadar Türkleşip kendini o soya bağlayan ve beyninde hiçbir yabancı ırk düşüncesi bulunmayan fertlerin topluluğudur.

    Türkçülük bugün siyasî değildir. Fakat bir gün siyasî bir kuruluş durumuna gelirse bütün Türkleri kurtarıp birleştirecek bir program ile ortaya çıkacaktır. O zaman, şüphesiz çağı. durumu ve ortamı kollamakla beraber bunlara bağlanıp kalmayacak, bu kaygıların üstüne çıkacaktır. Dünün gerçeklerin yeniden gerçekleştirecektir.

    “Türkçü” kelimesi bugün birçoklarını ürkütüp tedirgin etmektedir. Bunun altında bir nazizm, diktatörlük, kafatasçılık heyulaları görmektedirler.

    Türkçülük kelimesinin bu korkunç hale getirilmesinde yerli Moskofçuların rolü büyük olmuştur Onlar Moskova uşağı oldukları içi Rusya”yı yere vuracak her düşünceye düşmandırlar, ikinci olarak Türklüğe gizli bir hınç besleyen Devşirme artıkları, üçüncü olarak da Türkiye”de solculuğun anası olan Halk Partisi gelmektedir.

    Halk partililer arasında bir tane Türkçü gördünüz mü? TİP dışında bütün partilerde Türkçü bulunur ama Halk Partisi”nde bulunmaz.

    Gerçek çehrelerini de son kurultaylarıyla ortaya koydular.

    Türkçüler bugünlük ancak Türkçü karakteri olan partileri tutarlar Türkçülükten sapan veya taviz veren hiçbir parti Türkçülerce tutulmaz, tutulamaz. Türkçülüğün ne olduğu açık seçik ortada bulunduğu için bugünkü tutumları ile hiç bir parti Türkçü değildir.

    Partiler bakımından Türkiye henüz oturmamıştır. Bu kaynaşmalar durulduktan sonra kaç parti kalacak, belli değildir. Belli olan tek şey Halk Partisi”nin ölmüş olduğudur. Millî vicdan sosyalizmden iğrendi için sol partilere de hayat hakkı tanımayacaktır. “Demokrasilere sol partiler de lazımdır” sözü bazı safların da inandığı bir komünist uydurmasıdır. Tam bir demokrasi olan Amerika”da sol parti yoktur.

    İlerde şartlar hazır olunca, meşru partilerden biri Türkçü parti haline gelir veya bir Türkçü parti kurulursa Türkçülük o zaman siyasete girmiş olacaktır. Şu da unutulmamalıdır ki, Türkçülüğün iktidara geçmek için mutlaka parti kurması lüzumu yoktur. Türkçülük beyinle ve gönüllere şuurla yerleştikten sonra bu, partisiz de olabilir.

    Nihal ATSIZ, Ötüken, Şubat 1970, Sayı: 104

    Deliefenin yazdıkları na katılıyorum .

    Meral Akşener’in Türkçülükle alakalı olduğunu söylemedim zaten, burada asıl altı çizilmesi gereken kişi, Profesör Doktor Ümit Özdağ’dır. Mevcut siyasi konjonktürde desteklenecek bir siyasi parti bulunmadığının hepimiz farkındayız.

    Türkçü olmadıkları belli Ümit Özdağın da Meral Akşenerden bir farkı yoktur .Bi başka muahlif Koray Aydın daha beterdir ki Meral Akşenere fetocu deyip Meral Akşenerin kanatları altına girmesi takdire şayandır . Milliyetçi Türk gencligi Atatürkten beri hep siyasi lider ve yol gösterici aramistir ki cakma milliyetciler disinda onlara dogru yol gosteren biri cikmamistir .Bizim lider arayisimizin tek sebebi Türkçülüğün zayıflaması belirgin ve otoriter liderlerinin ortaya cikmamasıdır .Bu yüzden ya Merale ya Devlete sarılarak lider eksikliğini gidermeye çalışmaktadır .Türkçü olmadıkları belli olduğu Ümit Özdağın da belli olduguna göre Türkçülerin de “mevcut siyasi konjoktür de destekleyeceği bir siyasi parti “ de bulunmadığına göre bahsi geçen kavramları tartışmanın anlamı yoktur .

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.