- Bu konu 7 yanıt içerir, 5 izleyen vardır ve en son 10 yıl 6 ay önce tarafından güncellenmiştir.
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
Anasayfa › Sözlük › Edebiyat-Kitap › Ziya Gökalp
Ziya Gökalp bir gün kafasına bir kurşun sıkarak intihara baş vurdu. Ancak kurşun kafasının içinde kalmakla beraber onu öldürmedi. Hatta bu kurşun onun hayatında hayırlı ve şifa verici bir tesir bile yaptı. Ziya Gökalp hayata yeniden sarıldı.
‘@koncuy “Hatta bu kurşun onun hayatında hayırlı ve şifa verici bir tesir bile yaptı.” demişsiniz, bunların neler olduğunu öğrenmek isterim.
Kendisi Türküm desede nedense hala Türk olup olmadığı tartışılıyor… Bazıları tarafından kürt deniliyor Hayır adam ben Türküm demiş kürt olsa ne yazar olmasa ne yazar adam Türkçülük ün babası mı babası, Atatürk’ün fikir babası mı babası… eeeee? Şimdi kürt diye bu adama hainmi diyecez ne olacak?
Ziya Gökalp hayata yeniden sarıldı. İstanbul’a geldi. Baytar mektebine girdi. Bu mektebin son sınıfına kadar ciddi bir çalışma ile okudu. Bu intiharı sonrası yaptıklarının biri sadece arkadaslarına yazdıgı mektuplar kontrol edılınce Diyarbakır’a sürüldü. Diyarbakır halkı ile daha çok ve daha yakından temas etmesini sağladi.
KayaHAN, ne Kürt’ü güzel kardeşim ?
“Bu alametler bana Diyarbakır’ın Türk olduğunu gösterdiği gibi, babamın iki dedesinin bir kaç batın evvel Çermik’ten yani bir Türk muhitinden geldiklerine nazaren ırken de Türk neslinden olduğumu anladım.” diye biten makalesini okumadın sanırım.