Yaklaşık 3 yıldır araştırdığım Truvalılar..

Anasayfa Sözlük Tarih Yaklaşık 3 yıldır araştırdığım Truvalılar..

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 15)
  • Yazar
    Yazılar
    turkaslan
    Katılımcı

Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Büyük Taaruz sonrası ve Sultan 2. Mehmet’in İstanbul’u Fethinden sonra söylediği “Hektor’un öcünü aldık” deyişini yaklaşık olarak 3 yıl boyunca araştırdım ve bir teoriye göre Türklerin Orta Asya’ya biranda gelip batıya hareketi değilde Orta Asya’ya Truva Savaşından sonra geldiği ve intikam duygusu içinde tekrar Anadolu’ya göç ettiği bilgisine ulaştım. Bunlar her ne kadar “teori” olarak geçsede 2. Mehmet’in ve ATATÜRK’ün söylemleri ve ayrıca 2. Mehmet tahta geçtiğinde Bizans kralının papa’ya gönderdiği bir mektupta 2. Mehmet’ten “Hektor’un varisi” olarak bahsetmiş olması da bu teoriyi güçlendiriyor. Ancak yinede sizlere tekrar bu konuyu danışmak ve de görüşlerinizi öğrenmek istedim. Şimdiden teşekkür ederim.

erdemlilik
    Katılımcı

Böyle bir sözü söylerken kim yanında imiş?
    Bir kaynak var mı?
    Bununla birlikte, Fâtih’in kendisini birilerinin vârisi olarak göstermesi sâdece siyâsî sebeblere dayanır.
    Toprak edinme ve hükmetme kaygısı ile söylenmiştir.

turkaslan
    Katılımcı

“Hektor’un varisi” deyimini Fatih değil Bizans kralı (adını hatırlamıyorum) söylemiş. Zaten bu araştırmalarım internet kaynaklı olduğu ve güvenmediğim için sordum. Ancak Mustafa Kemal’in bu deyimi internet daha Türkiye’de yaygınlaşmamışken biliniyordu ailemiz tarafından. İlk defa babamdan yaklaşık olarak 2004 senesinde duydum babamdan bu deyimi.

erdemlilik
    Katılımcı

Kaynak baban ya’nî?

turkaslan
    Katılımcı

Ayrıca bazıları bu deyimin/lerin sadece tarihten bu yana gelen Asya-Avrupa çatışmasından dolayı olduğunu öne sürüyor. Bazıları ise “Türklerin Truva’nın son evlatları” olduğu yönünde yorumlar yapıyor. (Kusuruma bakmayın sözlüğe daha yeni girdim ve telefon üzerinden bağlanıyorum. Eğer gönderi düzenleme varsa daha bilmiyorum. Tekrardan özür dilerim)

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 15)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.