Kitap önerisi

Anasayfa Sözlük Edebiyat-Kitap Kitap önerisi

2 yazı görüntüleniyor - 1 ile 2 arası (toplam 2)
  • Yazar
    Yazılar
    iskurt
    Katılımcı

Atatürk’e ilişkin olarak iki önemli çarpıtma yapılıyor. Biri batılılaşma konusunda.Diğeri din konusundaki fikirleri.  Size şiddetle önereceğim kitap Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Prof. Dr. Ayşe Afetinan’a  yazdırılan uzun bir zaman orta okul ve liselerde ders kitabı olarak okutulmuş Medeni Bilgiler ( Uygarlık Bilgileri ) kitabıdır. Yalnız şöyle bir sıkıntı var bu kitabın bazı bölümleri sansürlenmiştir. Amacım kesinlikle reklam yapmak değil size sadece bu kitabın sansürsüz olanının direk yayın evini söylemek istiyorum çünkü almaya kalktığınız zaman aynı isimde bir çok kitap çıkıyor ve hangisi sansürlü hangisi sansürsüz olduğu eğer internetten alıyorsanız ayırt etmek mümkün olmuyor.  Örgün yayın evinin basmış olduğu Medeni Bilgiler ( Uygarlık Bilgileri ) kitabını alıp okumanızı tavsiye ediyorum. Sözlükteki herkesten okuduğu beğendiği yada beğenmediği kitapları konu olarak açmasını istiyorum. Almayı düşünen biri veya düşünmeyen biri için fikir vermiş olursunuz. Esen kalın. Kutlu geceler.

iskurt
    Katılımcı

Bozkurtlardan sonra hızı düşürmeden Deli Kurt , Ruh Adam , Dalkavuklar Gecesi ve Z Vitamini romanlarınıda okumasını tavsiye ederim. Aynı şekilde onlar da bittikten sonra Atsız beğin Türk Ülküsü, Turancılık Milli Değerler ve Gençlik ,  Tarih Kültür ve Kahramanlar kitaplarını okumanı tavsiye ediyorum( yerinde olsam hepsini okurdum). Onlarda bittikten sonra Yusuf Akçuranın Türkçülüğün Tarihi Gelişimi ve Üç Tarzı Siyaset kitabını ardından İlber Ortaylının Türklerin Tarihi 1 ve 2 yi okumanı  ve benimde konusunu açtığım ve şiddetle tavsiye ettiğim Medeni Bilgiler kitabını okumalısın. Bunları okuduktan sonra artık hangi kitabı alacağına kendin karar verirsin olmadı biz burdayız. Esen kalın.Kutlu geceler.

2 yazı görüntüleniyor - 1 ile 2 arası (toplam 2)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.